Verwijzing/ Kosten/ Vergoeding

Verwijzing

Aanmelden voor haptotherapie kan zowel zonder als met verwijzing van uw huisarts en/of specialist.
Indien gewenst kan er contact met uw huisarts en/of specialist opgenomen worden.

Kosten

Een sessie duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten kost € 89,-.
Wanneer uw werkgever de kosten vergoed, kan er een offerte op maat gemaakt worden, speciaal gericht op een bepaald thema. Voor bedrijven is het tarief 119 euro per sessie.

Betaling

Aan het einde van de maand worden de kosten door middel van een factuur in rekening gebracht. Graag ontvang ik het bedrag zo snel mogelijk, echter sowieso binnen 14 dagen na de factuurdatum.
Voor de algemene betalingsvoorwaarden zie elders op deze website.

Vergoeding

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden haptotherapie, soms in zijn geheel, soms een bepaald percentage, vaak tot een vastgestelde drempel. Voorwaarde voor een vergoeding van je verzekeringsmaatschappij is in ieder geval dat je aanvullend verzekerd bent!
M.b.t. de keuze voor een therapeut geldt vaak dat deze aangesloten moet zijn bij een beroepsvereniging. Zelf ben ik aangesloten bij de VVH, de Vereniging Van Haptotherapeuten. Deze vereniging heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Op de site van de VVH kunt u lezen of uw verzekering de kosten voor haptotherapie vergoed. 

Voor meer informatie, zie de informatie over de vergoedingen (klik).

Mogelijk kan het voor u lonend zijn om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar die een betere haptotherapie vergoeding hanteert. Als u de zorgverzekeraars wilt vergelijken kan dat op www.haptotherapeuten-vvh.nl